Skip to main content

Kalkulator - ploter

Unesite dimenzije i izaberite materijal:

Plotovanje

Da li ste se nekada pitali kako možete na originalan način da učinite svoj stan jedinstvenim? Odgovor je jednostavan – tapete koje ste štampali kod nas ukrasiće unutrašnjost Vašeg stana ili poslovnog prostora. Vaš omiljeni dezen ili slika mogu se naći na Vašem zidu ili nameštaju. Šta god da izaberete, mi ćemo preneti na tapet tehnikom plotovanja. A ovo je samo jedna od mnogobrojnih primena ove vrste štampanja.

Tablica sa cenama za Plotovanje

*kvadratni metar do 2m 2-5m 5 - 10m 10-20m
PVC Folija sjaj 12
10 9 8
PVC Folija mat 12
10 9 8
PVC Auto folija 35 34 32 31
PVC Clear (Providna) 12 10 9 8
One Way vision 17 15 13 11

Poster papir - 130 gr

Poster papir - 200 gr

10

12

 8 

10

 7 

9

 5 

7

Blue back (bilbordi) 9
 7
 6
 4
Cerada 15 12 10 8
Meš cirada 15 10 9 8
Canvas 28 26 24 22

Ringličenje

Ringličenje i ojacanje cirade se naplacuje 2e/m2. Izlazak na teren se naplaćuje 10e. Montaža 4e/m2.Montaže van područija grada Beograda se naplaćuje 0,45e po km od sedišta firme.Minimalna cena za porucivanje je 10e.

Plotovanje na mutohu 1624

Šta je plotovanje?

Većina vas je verovatno čula za ovaj izraz, ali evo šta plotovanje konkretno znači. To je tehnika kojom se linijski crteži veoma brzo štampaju na materijalima velikih površina. U zavisnosti od materijala, namene i mašina koje se koriste, postoji podela na tzv. indoor i outdoor plotovanje. Bez dubljeg ulaženja u tehničke detalje, po samom nazivu se može zaključiti da se outdoor plotovanje koristi za površine koje se nalaze napolju. Zbog toga bi material na kojem se radi trebalo da bude vodootporan ili zaštićen staklom. Sa druge strane, kada se radi plotovanje za indoor tj. unutrašnju upotrebu, materijali ne moraju da budu otporni na atmosferske promene. Na primer, ukoliko radite plotovanje na materijalu koji će se nalaziti na vašem izlogu, logično je da koristite PVC folije ili neke druge materijale sa sličnim svojstvima, dok za nameštaj možete koristiti foto tapete koje nisu otporne na sunce i visoke temperature. U štampariji Proof ćete dobiti profesionalni savet u vezi sa materijalima koji su najprikladniji za određenu namenu. Čak je i slikarsko platno pogodno za plotovanje, kao i rupičaste cerade i rupičaste folije.

 Brendiranje lifta u TC stadion

Zašto baš plotovanje?

Zato što brzo i precizno može preneti ono što želite na različite materijale. Evo šta se sve radi ovom tehnikom:

 • Samolepljive tapete – ulepšaće Vaš zid ili stari nameštaj. Ukoliko imate sto ili ormar koji Vam se ne dopada ili se ne uklapa u Vaš enterijer, možete ga lako učiniti atraktivnim korišćenjem samolepljivih tapeta.
 • Plotovanje na slikarskom platnu – sada i Vi možete da imate reprodukciju svoje omiljene slike i to na platnu.
 • Brendiranje izloga – brendiranje se radi kako bi Vaš izlog privukao pažnju kupaca. Ime Vašeg brenda ili neki zanimljiv tekst uhvatiće poglede i namamiti kupce unutra, naročito ukoliko na izlogu istaknete da je u Vašoj radnji sniženje.
 • Brendiranje cerada – cerade su velike površine koje je šteta ne iskoristiti za reklamu. Ukoliko koristite svaku priliku da budete korak ispred konkurencije, razmislite i o ovom načinu reklamiranja.
 • Svetleće reklame – Neka svako doba dana, pa čak i noć, postane pravo vreme za promovisanje Vašeg biznisa. Noću ništa ne privlači pažnju više nego svetleća reklama. Ukoliko imate fitnes centar, apoteku, ambulantu ili bilo koju firmu koja radi do kasnih sati, svetleća reklama će biti putokaz kupcima i budućim klijentima.
 • Roll-up baneri – kada želite da se predstavite na sajmu ili štandu na najbolji mogući način, trebalo bi da imate lepo dizajniran i profesionalno odštampan roll-up baner.
 • Samolepljive nalepnice za automobile, kamione i sl. – Neka Vaše vozilo postane Vaša pokretna reklama. Brendirajte svoj auto ili kamion nalepnicama koje će obilaziti grad zajedno sa Vama.
 • Rupičaste (one-way vision) folije – su dvostruko rešenje za Vaš lokal. Kada se gledaju sa spoljašnje strane, vidi se odštampana reklama koja prekriva izlog ili bilo koju staklenu površinu. Prolaznici ne mogu da „zavire“ unutra, te ste zaštićeni od radoznalih pogleda. Sa druge strane, Vi i Vaši klijenti dobijate dovoljnu količinu dnevne svetlosti i neometano možete gledati napolje. Ovaj dvostruki efekat je moguć zahvaljujući posebnoj teksturi koju imaju rupičaste folije.

 rebrendiranje polica u Maxi-ju

Lepljenje nalepnica na kamionima gradske cistoce

cirada za skolu engleskog jezikapostavljenje reklame za vrticvrtic medaplotovanje za modni studioreklama za modni studio

Stamparija Proof se nalazi na Vozdovcu - Beograd

Plotovanje

 • Copyright 2023 © Štamparija PROOF
 • Bulevar Peka Dapčevića 37
 • 11040 Beograd, Srbija
 •  stari naziv ulice Kumodraška 253 
 • tel: 011/ 396 11 56, 011/396 11 78  
 • office@stamparija.rs

Heidelberg znak stamparija

Mutoh znak stamparija

Xerox znak stamparija