Skip to main content

Cajtne - cajtna

 cajtne

Cajtne (engl. crop marks)

su linije koji označavaju gde neki poluproizvod treba da se seče, mada mogu da obeleyavaju mesta za obrez, bigovanje, perforisanje ... 

Crtanje cajtni

Cajtne, pasere i bleed mozete sami nacrtati. Neki nasi dizajneri tako rade u Corelu, Ilustratoru ili InDesign-u, uzmu lenjir pa iscrtaju linije u register boji.

Neki dizajneri su sigurniji kad urade to rucno.

 

Cajtne u Štampariji: Ključne Linije za Perfektan Izgled Vaših Proizvoda

U svetu grafičkog dizajna i štampe, svaki detalj je bitan. Jedan od ključnih elemenata koji olakšava proces štampe i daje završnom proizvodu profesionalni izgled su cajtne.

Cajtne su tanke linije koje se postavljaju na dizajn prije štampe, označavajući tačna mesta na kojima će se štampani materijal seći ili savijati. Ove linije osiguravaju preciznost i konzistentnost u završnom proizvodu, bilo da se radi o vizitkartama, brošurama, posterima ili bilo kojim drugim štampanim materijalima.

Zašto su cajtne neophodne?

  1. Preciznost i konzistentnost: Cajtne osiguravaju da svaka kopija vašeg dizajna bude isečena tačno kako ste zamislili, bez grešaka ili varijacija.
  2. Profesionalni izgled: Kada su iseci pravilni i tačni, vaši štampani materijali izgledaju profesionalno i uredno.
  3. Optimizacija procesa: Koristeći cajtne, procesi sečenja i savijanja postaju brži i efikasniji, čime se smanjuju troškovi i štedi vreme.

Ako želite da vaš štampani materijal izgleda savršeno i profesionalno, cajtne su ključne. U našoj štampariji razumemo važnost ovog detalja i pružamo stručnost kako bi vaši projekti bili tačno onakvi kakve ste ih zamislili.

 

  • Copyright 2023 © Štamparija PROOF
  • Bulevar Peka Dapčevića 37
  • 11040 Beograd, Srbija
  •  stari naziv ulice Kumodraška 253 
  • tel: 011/ 396 11 56, 011/396 11 78  
  • office@stamparija.rs

Heidelberg znak stamparija

Mutoh znak stamparija

Xerox znak stamparija