Direktna pošta

 

ŽELITE DA VAM SE ULOŽENI NOVAC U MARKETINŠKE AKTIVNOSTI VIŠESTRUKO VRATI?

IZABERITE NAJMOĆNIJI ALAT – DIREKTNU POŠTU!

Direktna posta

Koliko su Vam puta u poslednjih nekoliko godina marketinške agencije nudile različite savremene alatke za povećanje rezultata u oblasti prodaje? Da li ste znali da i danas, kada informacione tehnologije dostižu svoj vrhunac, direktna posta predstavlja najpouzdaniji i najcenjeniji vid marketinga u svetu?

Čak su i najuspešnija “online” preduzeća otkrila da je direktna posta od suštinske važnosti za razvijanje marketing aktivnosti u kompanijama jer novija rešenja, kao što su društvene mreže i email marketing, imaju određenih granica zbog konstantnog i veoma rapidnog razvoja nauke i tehnologije.

U anketi koju je sproveo centar za nezavisno istraživanje i finansijske analize „EPSILON“  (www.epsilon-research.com ) pod nazivom „Formula za uspeh: naklonjenost i poverenje“, preko 50% anketiranih više veruje kompanijama koji komuniciraju putem direktne pošte od onih koji svoje marketing aktivnosti sprovode putem email-a.

Šta je direktna pošta?

Vrsta pošiljke koja sadrži identične reklamne, propagandne, marketinške i oglasne poruke koje se šalju velikom broju primalaca i nema karakter ličnog dopisivanja. Može biti adresovana i neadresovana. Dimenzije su predviđene kao za pismo.

Rezultati istraživanja nedvosmisleno ukazuju na to da je direktna posta ubedljivo najprihvatljiviji način komunikacije od strane potrošača u skoro svim kategorijama, od zdravstvenih usluga do proizvoda i usluga za domaćinstvo. Posebno veliku primenu direktna pošta ima u marketinškim aktivnostima turističkih agencija, u osiguravajućim društvima i drugim finansijskim institucijama kao što su banke i penzioni fondovi. Potrošači dakle mnogo više veruju onome što je odštampano, direktna pošta na njih deluje mnogo ubedljivije i doživljavaju ponudu realnije nego u slučaju prijema jednog od mnogobrojnih e-mail poruka koje svakodnevno „guše“ njihovu e-adresu.

Da li je direktna posta skupa?

Najbolji odgovor na ovo pitanje dobićete ako sagledate rezultat jednog veoma zanimljivog istraživanja koji pokazuje efektivnost identičnog promo materijala (flajera) dostavljenog na 1000 adresa i to tako što je na 500 adresa dostavljen bez koverte dok je na drugih 500 adresa dostavljen u koverti. Nakon toga, primaoci su bili kontaktirani telefonom u vezi ponude koja je predstavljena na flajeru. Svega 5% kontaktiranih iz prve grupe (flajer bez koverte) bilo je upoznato sa detaljima ponude, dok je gotovo 90% kontaktiranih iz druge grupe potvrdilo da je upućeno u ponudu koja im je dostavljena! Razlog ovako velike razlike je činjenica da većina flajera koji nisu kovertrani odmah završi u kanti za otpatke, dok u drugom slučaju, gotovo 100% kovertiranog materijala završi u domaćinstvu i čeka na povoljan trenutak kada će primaoc biti u prilici da posveti pažnju onome što je napisano. Koliko se puta slična situacija Vama dogodila?

Sredstva direktne pošte
 • - Letak (reklamna poruka, flajer)
 • - Katalog
 • - Poslovna čestitka
 • - Reklamni uzorak
 • - Sredstva poslovne reprezentacije (kalendar, rokovnik i sl.)
Tehnologija iz dana u dan sve više napreduje ali dobro staro pismo nije izgubilo ni delić svoje moći  decenijama unazad! Direktna pošta je idealan način da započnete novi biznis, otkrijete Vaše potencijalne korisnike, unapredite i personalizujete odnos sa stalnim korisnicima, upoznate kupce sa novim proizvodom, povećate obim prodaje.

Ne gubite vreme! Pozovite nas i uverite se u moć proverenog načina komunikacije.

 

Pogledaj stranu KOVERTIRANJE

 

 

 • Copyright 2015 © Štamparija PROOF
 • Bulevar Peka Dapčevića 253
 • 11040 Beograd, Srbija
 •  stari naziv ulice Kumodraška 253 
 • tel: 011/ 396 11 56, 011/396 11 78  
 • office@stamparija.rs

Heidelberg znak stamparija

Mutoh znak stamparija

Xerox znak stamparija